tiistai 7. tammikuuta 2014

Aamu on hyvä aloittaa paimennuksella



Tänään oli sitten vuorossa yksäri.
Jatkettiin samoista ajatuksista kuin eilen, tällä kertaa enemmän niin, että Into pystyy makaamaan kun poistun lampailta sen luokse.
Ensin tehtiin harjoitus niin, että Into oli tarhan ulkopuolella maassa. Menin itse tarhaan, kävelin lampaille ja siitä kohti Intoa, palkka + silitykset. Toistettiin tätä niin kauan, että Into pystyi makaamaan koko ajan ilman korjaamista.
Sitten siirryttiin sisäpuolelle ja toistettiin sama. Into oli heti alusta lähtien tosi rauhallinen ja saatiin aika pienellä toistomäärällä se tajuamaan mitä siltä haluttiin.
Tästä vaikeutettiin asiaa niin, että sai ajaa muutaman askeleen poispäinajoa ja siitä toistettiin sama harjoitus. Tämä oli hiukan vaikeampaa, varsinkin kun yksi pässi halus vaan seurustella mun kanssa (kiva käydä silittämässä koiraa lammas takataskussa). Tästä kun saatiin tarpeeksi onnistuneita toistoja, jatkettiin vielä sama harjoitus niin, että Into sai aina hetken ajaa tasapainossa.
Olen kyllä oikein tyytyväinen Intoon. Vaikka se kerran lipes ja teki aika ruman noston, niin hetken pyörimisen jälkeen se saatiin käskyllä rauhoittumaan maahan ja jatkettua harjoitusta. Se ei kiihtynyt, eikä nostoa lukuun ottamatta sikaillut. Pystyi kokoamaan itsensä ja jatkamaan hyvässä mielentilassa. Erityisen tyytyväinen olen niihin lähtöihin, oliko yksi yritys lähteä pompulla kuljettamaan, muuten lähti Intoksi tosi maltillisesti. Pari oli oikein tosi hyvää ja muutama ihan kelpo liikkeelle lähtö.

Harjoitusten välissä Kaapo pääsi sitten vähän hölmöilemään lampaille. Se ei koskaan tee mitään tyhmää ja paimentaa kyllä ihan oikein, silloin kun paimentaa. Sillä olisi luonnostaan hyvä etäisyys ja tempo, mutta treenaa nyt tosissaan koiraa joka ihan tohkeissaan juoksee lampaiden ympärillä isoa ympyrää ja aina välillä käy pissalla. 
No, se sai tuntea hallintaa ja kokea olevansa tärkeä paimenkoira.  Ja koska lampaat ei stressaannu siitä eikä niitä juoksuteta niin se sitten aina joskus pääsee kokeilemaan. Eläkeläiselle vähän mielenvirkistystä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti