sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Sunnuntai tokoilut

Tänään tehtiin pikku treenit kotipihassa, kun ei jaksanut lähteä hallille. Sää oli tuollainen ihana vesisade ja kaikki lumi on sulanut loskaksi, joten tämä vähän vaikutti koirien vireeseen.

Inton kanssa treenattiin ensin kiertämistä. Luulin aluksi, että tämä olisi ihan helppo liike, tehdäänhän aksassakin kiertämistä koko ajan, mutta ei se mennytkään ihan niin helposti. Into lähtee kyllä eteenpäin täysillä, mutta kiertämisestä se ei kyllä mene. :P
Tehtiin siis tolpan kanssa lyhyeltä välimatkalta niin, että autoin tosi paljon kädellä. Saatiin muutamat hyvät toistot missä Into menee matalana tiiviisti tolpan ympäri. Haastehan tässä on se, että Into haluaisi kovasti loikata eteen/ylöspäin kiertoon lähtiessä, joten pakko saada se ymmärtämään, että kiertämisessä kuuluu juosta eikä hyppiä.
Toisena treenattiin kaukoja. Ollaan viime aikoina treenattu vähän seisomista, joten Into tarjoaa sitä hirveän helposti joka väliin. Varsinkin käsimerkit tarkoittaa kaikki seisomista.
Ilman käsimerkkejä tekee kuitenkin oikein. Ensimmäiseen istumaan nousuun pitää kiinnittää huomiota, siinä Into helposti tulee hiukan eteenpäin.
Lopuksi tehtiin muutama luoksetulo, vieläkin sieltä tulee helposti pysähdyksen ennakointia, eteentulon paikka on kuitenkin hirveästi parantunut.

Lempin kanssa tehtiin myös kaukoja. Maasta istumaan nouseminen on vielä vaikeaa, mutta on joka kerta helpompaa, joten treeniä siihen vaan lisää. Maassa Lempin on tosi vaikea pysyä, nousee helposti seisomaan(vai johtuiko kelistä?!) ja ennakoi istumasta maahan menoa. Teknisesti kuitenkin liike menee minun mielestä hyvin.
Sitten treenattiin sivulletuloja ja samalla istumista. Istuminen sujui hyvin, sivulletuloon en ihan vielä ole täysin tyytyväinen. Lempi on vielä liikaa kiinni minun käden asennossa. Eli jos vasen käsi on eri kohdassa niin saattaa vielä jäädä vinoon. Toisaalta jos käsi on normaalisti sivulla, niin tulee tosi hyvin ja suoraan oikeaan paikkaan.
Lopuksi otettiin vielä pieni pätkä seuraamista, Lempi tekee hyvin ja oikeassa paikassa, mutta vähän turhan kiltisti. Toisaalta en tiedä kuinka vietikästä seuraamista siltä edes haluan. Lelupalkkaus varmaan auttaisi, täytyy pikku hiljaa ottaa sitäkin mukaan. Nyt ollaan aika paljon tehty nameilla, että saadaan seuraamispaikka kuntoon.

Ens kerralla voisi vähän katsoa kapulan pitoa Lempin kanssa ja noutoa Inton kanssa, ja jos jaksaa mennä hallille niin voisi kokeilla ruutuakin vaihteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti